A noua ediţie a Cafenelei juridice – marca Avestis a avut loc la data de 16.03.2021, dedicată unei teme generoase şi interesante: „Prescripţia dreptului de a cere executarea silită”.

Gazda evenimentului, d-na Cristina Cornaci, fondatorul şi directorul general al societății Avestis Internaţional SRL, a moderat conferința, avându-i ca invitați pe dl conf. univ. dr. Eugen Hurubă – Președintele Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș şi Directorul Revistei Române de Executare Silită – Editura Universul Juridic şi pe colega noastră, avocat Mădălina Ionescu din cadrul Baroului Bucureşti.

Au fost prezentate aspecte de doctrină și de interpretare a legislației aplicabile în materia prescripției dreptului de executare silită, probleme practice și studii de caz, precum și o interesantă trecere în revistă a jurisprudenței naționale. Ne-am concentrat atât pe chestiuni legate de termenul general de prescripție cu interpretări ale momentului ce marchează debutul acestui termen, în cazul diferitelor forme ale titlurilor executorii și de mijloacele procedurale prin care poate fi invocată excepția prescripției în aceasta materie. De asemenea, s-au prezentat cazurile de suspendare și de întrerupere a cursului prescripției cu precizarea efectelor specifice ale acestor două instituții de drept procesual civil, axându-ne pe diferitele aplicări practice în diverse spete.

Evenimentul nostru a avut un auditoriu numeros, fiind difuzat online pe platformele Zoom, Facebook și Youtube, putând fi urmărit în continuare de orice persoana interesata, accesul fiind gratuit.

Vă așteptam cu interes la următoarea ediție a Cafenelei noastre juridice, invitându-vă sa ne adresați întrebări atât asupra chestiunilor prezentate în cadrul evenimentului din data de 16.03.2021, dar și sa ne propuneți subiecte sau probleme practice cu care v-ați confruntat în activitatea dumneavoastră pentru a le analiza în următoarele conferințe pe care le vom organiza.

Următoarea ediție a Cafenelei Juridice, o ediție aniversară, va avea loc în data de 11 mai 2021.

 

Înscriere newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile Avestis.

Vă rugăm să așteptați...

Mulțumim pentru înscrierea la newsletter!