“Executarea silită imobiliară. Aspecte particulare” a fost tema evenimentului din seria Cafenelei Juridice – Marca Avestis, fiind dezbătute într-un mod dinamic și provocator, de către speakeri, probleme sesizate în practica din acest domeniu.

După cum cunoaștem, executarea imobiliară este extrem de complexă, poate cea mai interesantă și riscantă formă a executării silite, pentru părțile implicate. Am început să analizăm dificultățile deschiderii cărților funciare pentru imobilele neintabulate, ce sunt identificate în patrimoniul debitorilor urmăriți și am încercat să găsim împreună soluții în contextul accesului tot mai îngreunat la titlul de proprietate. Am continuat cu câteva particularități ale executării cotelor părți clar determinate în cartea funciară, ce revin debitorilor urmăriți asupra imobilelor deținute în co-proprietate. Apoi ne-am propus să găsim împreună câteva mijloace de eficientizare a publicității licitațiilor de vânzare, confruntându-ne cu multe cazuri în care multiplele termene nu conduc la realizarea obiectului urmăririi silite, din lipsa de licitatori. Ultima chestiune pe care am abordat-o a fost cea a reconsiderării prețului de vânzare, stabilit inițial prin expertiză, atunci când vânzarea imobiliară nu s-a putut realiza, creditorii ajungând la concluzia că există posibilitatea supraestimării prețului de pornire.

Așadar, toate subiectele abordate au fost extrem de sensibile, însă dezbaterile, în opinia noastră, au fost fructuoase și chiar au condus la aprofundarea aplicării legislației în procedura execuțională civilă, datorită moderatorului evenimentului, colegul nostru consilier juridic Lucian Molner, a invitaților săi, executor judecătoresc Cosmin Caraman și avocat Mădălina Ionescu și, nu în ultimul rând, datorită auditoriului care prin intervenții binevenite a completat imaginea tematicii juridice propuse.

Evenimentul a avut loc online, pe platforma Zoom, cu difuzare pe pagina oficială de Facebook și pe canalul de Youtube al Avestis unde vă invităm să dați subscribe pentru a urmări integral toate edițiile.

Vă așteptăm cu plăcere la următoarele ediții ale Cafenelei juridice, invitându-vă totodată să ne transmiteți situații sau tematici ce prezintă interes pentru dumneavoastră și pe care le propuneți spre dezbatere.

Înscriere newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile Avestis.

Vă rugăm să așteptați...

Mulțumim pentru înscrierea la newsletter!