O noua ediție a Cafenelei noastre juridice a avut loc la data de 17.11.2020, continuând astfel seria evenimentelor dedicate procedurii insolvenței.

Tema propusă dezbaterii a fost înscrierea la masa credală a creanțelor provenind din contractele de leasing, moderatorul fiind dna Cristina Cornaci fondatorul societății Avestis International. Prelegerile au fost susținute de dl. Vincensso Sălăgean, practician în insolvență, dna avocat Ionescu Mădălina și dl. consilier juridic Molner Lucian, din cadrul companiei Avestis International.

Am început prin a prezenta aspecte generale privitoare la deschiderea procedurii insolvenței și am continuat cu chestiuni privind înscrierea la masa credală a creanțelor provenind din contractele de leasing financiar, diferențiat în funcție de situațiile stabilite de legiuitor, respectiv:

  • creanțele provenind din contractele de leasing aflate în derulare,
  • creanțele provenind din contractele de leasing reziliate anterior deschiderii procedurii insolvenței cu bunuri de leasing nerecuperate încă,
  • creanțele aferente contractelor reziliate anterior deschiderii procedurii în care finanțatorii au recuperat bunurile de leasing.

În încheiere, am prezentat situația particulară a creanțelor provenind din contractele de leasing operațional, cu analiza naturii juridice a acestor tipuri de contracte și diferențele pe care acestea le prezintă, fată de contractele de leasing financiar.

Experiența bogată acumulată de dl. practician în insolvență Vincensso Sălăgean, dar și de colegii noștri avocat Ionescu Mădălina și consilier juridic Molner Lucian, a contribuit la împletirea armonioasă a elementelor de doctrină și practică judiciară, fiind evidențiate foarte interesant diferite interpretări ale prevederilor legale, date de instanțele judecătorești și de practicieni în insolvență.

Dezbaterea a fost difuzată pe platformele zoom, facebook și youtube, bucurându-se de o numeroasă audiență.

Vă asteptăm cu plăcere să participați la următoarele noastre evenimente online, propunând, de asemenea, teme de interes pentru activitatea juridică.

 

 

Înscriere newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile Avestis.

Vă rugăm să așteptați...

Mulțumim pentru înscrierea la newsletter!