Ediția a XVI-a a Cafenelei juridice care a avut loc în 24 mai s-a dovedit a fi extrem de constructivă, abordând pe parsursul evenimentului aspecte delicate ale executării silite ce se poate desfășura pe parcursul procedurii insolvenței debitorilor – profesioniști – reglementate de Legea nr. 85/2014.

Am avut în vedere situația debitorilor avaliști/codebitori/ fideiusori ori terți garanți, împotriva cărora continuă procedurile judiciare pentru recuperarea creanțelor deținute împotriva debitorilor, pe parcursul procedurii insolvenței și am discutat asupra rigorilor specifice. Am continuat cu executarea directă pentru reposesia bunurilor deținute de debitori în temeiul unor contracte de leasing, de închiriere sau alte asemenea contracte. Am abordat posibilitatea executării bunurilor grevate de drepturi de preferință de către executorul judecătoresc sub condiția admiterii de către judecătorul sindic a cererii creditorului de ridicare a suspendării de drept, iar din dezbateri au reieșit propuneri de lege ferenda foarte interesante.

Capitole distincte ale conferinței noastre au fost alocate executării silite a obligațiilor de a face, cuprinse în dispozitivul hotărârilor judecătorești pronunțate împotriva debitorului insolvent, precum și diverselor impedimente la executarea sentințelor de atragere a răspunderii patrimoniale a persoanelor culpabile de intrarea în insolvență a debitorului.

Gazda evenimentului nostru, doamna Cristina Cornaci – fondator și director general al Avestis – a moderat exemplar conferința și i-a incitat la discuții pe invitații săi, domnul executor judecătoresc Emanuel Căliman-Habet și colegul nostru consilier juridic Lucian Molner.

Evenimentul a avut loc online, pe platforma Zoom, cu difuzare pe platformele facebook și youtube.

Vă așteptăm cu plăcere la următoarele ediții ale Cafenelei noastre juridice – marca Avestis, invitându-vă totodată să ne transmiteți situații sau tematici ce prezintă interes pentru dumneavoastră și pe care le propuneți spre dezbatere.

Înscriere newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile Avestis.

Vă rugăm să așteptați...

Mulțumim pentru înscrierea la newsletter!