Cea de a treia editie a Cafenelei noastre juridice a avut ca tema poprirea, una din cele mai des utilizate forme de executare silita.

Moderatorul acestei editii, dna Cristina Cornaci fondatorul societatii Avestis International, impreuna cu colegele noastre cons. jur. Lucica Movileanu si cons. jur. Iulia Alexandra Iftimie, au trecut in revista toate etapele acestei forme de executare, de la infiintarea popririi si pana la consecintele nerespectarii obligatiilor ce le revin tertilor popriti, respectiv institutia validarii popririi.

S-au punctat aspectele practice ale acestei proceduri, eventualele vicii de comunicare a actelor procedurale, precum si detalii referitoare la veniturile ce pot forma obiectul popririi.

O atentie sporita a fost acordata validarii popririi si a dificultatilor pe care executarea pornita asupra tertului popririt, in baza sentintei de validare, le prezinta asupra creantelor neajunse la scadenta, cu referire speciala la veniturile periodice ale debitorilor, provenind din salariu.

De asemenea, au fost punctate masurile speciale adoptate de legiuitor ca urmare a instituirii starii de urgenta si impactul pe care aceste masuri le-a avut asupra popririlor instituite asupra veniturilor provenind din pensie si din indemnizatia pentru somajul tehnic.

Vom reveni, in luna septembrie, cu o noua editie a cafenelei noastre juridice, cu noi teme interesante, de data aceasta provenind din domeniul insolventei.

Reinteram, pe aceasta cale, invitatia noastra de a propune, la randul dvs., teme pe care doriti sa le analizam impreuna ori dificultati pe care dvs le-ati intampinat, in special in activitatea legata de recuperarea creantelor.

Va asteptam cu drag la urmatoarea editie a cafenelei noastre juridice!

 

Înscriere newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile Avestis.

Vă rugăm să așteptați...

Mulțumim pentru înscrierea la newsletter!