Ultima ediție a Cafenelei juridice din acest an a avut loc ieri, 18 noiembrie, și ne-am bucurat în cadrul evenimentului de o discuție bogată în informație asemenea tuturor discuțiilor pe care le-am pregătit de-a lungul edițiilor.

Dezbaterea s-a axat pe tema “Drepturile și obligațiile utilizatorilor din contractele de leasing financiar”, iar conferențiarii au analizat pe larg aspecte privind modul de funcționare a operațiunilor de leasing, normele legale ce reglementează aceste operațiuni, precum și raporturile juridice dintre utilizatori și finanțatori. Au fost anunțate și elaborate punctual drepturile și obligațiile utilizatorilor, așa cum sunt reglementate de dispozițiile legale în materie, privind elementele esențiale obligatorii ce le compun, însă a fost punctat și faptul că parțile, prin convenții, sunt libere să negocieze și să își recunoască reciproc și alte prerogative.

Au fost trecute în registru și diverse chestiuni întâlnite în practică și s-a discutat pe larg pe marginea tendințelor jurisprudențiale în materie.

Gazda evenimentului, doamna Mădălina Ionescu, avocat colaborator al Avestis Internațional SRL, împreună cu invitata sa, doamna Mădălina Elena Afrăsinie, judecător în cadrul Tribunalului București, au prezentat tema supusă dezbaterii într-un mod interactiv și interesant, îmbrăcând teoria cu exemple elocvente din practica judiciară.

Evenimentul s-a desfășurat online, pe platforma Zoom, fiind difuzat și pe pagina oficială de Facebook și, bineînțeles, postat și pe canalul de Youtube al Avestis, acolo unde invităm toți doritorii să urmărească integral prelegerea.

Anul 2021 a fost unul bogat în cunoaștere, esență și dezvoltare a intelectului, iar Cafeneaua Juridică s-a bucurat de un succes binemeritat. Vă așteptăm cu plăcere la următoarele ediții pe care le vom pregăti pentru anul următor și vă invităm să ne întâmpinați cu propuneri ori cu situații aduse de practică, astfel încât să dezbatem cât mai multe subiecte de interes pentru toți iubitorii de drept.

 

 

Înscriere newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile Avestis.

Vă rugăm să așteptați...

Mulțumim pentru înscrierea la newsletter!