Nu sunt sigur că așa ar trebui să arate și să se simtă împlinirea de ordin universal, însă știu cu certitudine că așa arată și așa se simte împlinirea mea. Împărtășesc o experiență de viață plină de echilibru, în care cariera, pasiunea pentru sport și rolul de tată se contopesc într-un mod armonios, care mă răsplătește zilnic cu sentimentul extraordinar de satisfacție. Nu întâmplător mă bucur astăzi de absolut tot ce îmi oferă viața. În spatele acestui sentiment se află o experiență de 16 ani în domeniul juridic, cu specializare pe segmentul recuperărilor de bunuri și creanțe pe care am reușit să o gestionez intr-un mod echilibrat. Fiecare zi aduce cu sine noi lecții și descoperiri, iar aceste elemente se îmbină într-un tablou complex, nu doar prin coexistență, ci prin completare reciprocă.

Ca profesionist în domeniul recuperărilor la Avestis, am învățat că abilitățile juridice sunt doar temelia unei cariere de succes. Ca să construiești pe această temelie, ai nevoie de tehnici avansate de comunicare, negociere, răbdare și persuasiune, chestiuni absolut esențiale pentru a atinge vârfurile de performanță. În lumea profesională, mă ghidez după principiile unei abordări echilibrate, în care fiecare interacțiune devine o oportunitate de a exersa nu doar competențele juridice, ci și cele de comunicare și relaționare. Acest set complex de aptitudini se dovedesc a fi unelte valoroase în sfera profesională și în gestionarea dinamismului și energiei neîngrădite pe care copiii mei le posedă.

Sunt de părere că modul în care raportăm spectrul profesional la viața de familie și viceversa poate determina un succes pe ambele planuri sau un eșec pentru cel puțin unul dintre ele. Echilibrul despre care am tot vorbit este cheia pentru a te simți împlinit și pentru a culege rezultatele. Am avut și am în continuare ocazia de a gestiona zilnic multe dosare care implică atât suport juridic, cât și deplasări în toată țara, ba chiar și în afara acesteia. În domeniul în care am ales să profesez rezultatele vin în urma implicării totale în absolut tot ceea ce înseamnă activitate de birou și de teren. Cu toate acestea, sunt un familist convins, cu pasiuni și activități diverse, cu doi copii care așteaptă și merită implicarea mea totală. Marea majoritate ar miza pe faptul că este imposibil să împaci ambele emisfere, personalul și profesionalul, și să te simți încrezător că ai atins apogeul în ambele. Nu este imposibil și, experimentând acest echilibru, nu sunt nevoit să sacrific nicio emisferă. Din contră, caut zi de zi să eficientizez timpul într-atât încât să mă bucur și mai mult de profesie, familie și pasiuni.

Cei doi „debitori abili” ai vieții mele au devenit adevărați maeștri ai testării tactului meu, punând în aplicare nu doar tehnici de persuasiune, ci și cerându-mi să aduc în discuție răbdarea și calmul dobândite în cariera mea. Abilitatea de a aborda
situațiile cu o poziție ferma, o tehnică obișnuită în relația cu debitorii din sfera profesională, găsește acum o utilitate neașteptată în lumea imprevizibilă a educației parentale. Așadar, nu doar că îmi folosesc experiența dobândită în activitatea
profesională pentru a răspunde provocărilor de acasă, dar și modul în care gestionez relația cu copiii mei, aduce un suflu nou și o perspectivă mai umană în cariera mea.

Curios sau nu, proiectăm abilitățile profesionale în viața personală și invers, astfel că mă găsesc aplicând aspectele pozitive învățate din cariera juridică, în relația cu copiii mei, dar și în pasiunile desprinse din lumea sportului. Tactica, comunicarea eficientă și capacitatea de a lua decizii rapide, toate dobândite în mediul profesional, devin instrumente esențiale în  gestionarea zilnică a provocărilor părintești. În același timp, energia și disciplina pe care le extrag din pasiunea mea pentru alergare mă ajută să păstrez ritmul cu dinamismul lor, să fiu prezent și să particip activ la aventurile lor zilnice. Sportul, în special alergarea pe distanțe medii și mari, nu este doar o formă de exercițiu fizic, ci devine o sursă esențială de echilibru și vitalitate în viața mea. Alergarea devine un refugiu în care găsesc liniștea și claritatea necesare pentru a face față  provocărilor cotidiene. Fiecare kilometru străbătut în semi maratoane sau maratoane îmi dezvoltă nu doar rezistența fizică, ci și rezistența mentală. Aceste calități sportive îmi oferă nu doar energie și vitalitate, ci și răbdarea și claritatea necesare pentru a gestiona cu succes provocările atât ale vieții profesionale, cât și ale celei de familie.

Deși aparent este o rețetă clișeică, aceea de a valsa armonios între carieră, sport și paternitate, sunt convins că puțini sunt oamenii care reușesc cu adevărat să nu sacrifice nimic din ceea ce îi face fericiți și le aduce satisfacție. Necesită disciplină,
perseverență și aplicabilitate către eficientizarea cât mai curată a celei mai importante resurse: timpul.

Profesional și personal mă simt bogat, și vorbesc despre acea bogăție completă, absolută, îndestulătoare, pe care nu o poți simți decât dacă reușești să găsești acest echilibru. Folosindu-mi propria experiență drept putere de exemplu, te-ndemn pe tine, cititorule, să nu cauți un anume succes. Caută echilibrul și succesul va veni necontenit, indiferent de forma pe care o va îmbrăca.

Lucian Molner