La data de 22.09.2020 am organizat o noua editie a Cafenelei noastre juridice, in care am deschis un nou capitol de dezbateri, cel al procedurii insolventei.

Pentru inceput, am analizat cateva elemente de teorie si jurisprudenta legate de deschiderea procedurii insolventei si in editiile urmatoare vom continua dezbaterile cu alte aspecte cu care ne-am confruntat, in cadrul societatii, legate de aceasta procedura ce suscita mare interes in procesul recuperarii creantelor.

Speakeri au fost dna Cristina Cornaci fondatorul societatii Avestis International, impreuna cu colegii nostri Molner Lucian si Ionescu Madalina, care s-au concentrat pe pozitia creditorului in procedura insolventei: obiectivele pe care acesta le urmareste atunci cand formuleaza o cerere de deschidere a procedurii impotriva unui debitor, conditiile de admisibilitate ale cererii, documentele justificative ce trebuie sa fie prezentate, solutii contradictorii identificate in practica judiciara asupra acestor tipuri de cereri si efectele deschiderii procedurii insolventei.

Discutia a fost interactiva si placuta, cu puternice accente asupra aspectelor practice ale procedurii, impartasind auditorilor din experienta noastra si din solutiile identificate la unele probleme spinoase cu care ne-am confruntat.

Dezbaterea a fost difuzata pe platforma zoom, dar si pe facebook, auditorii fiind extrem de numerosi.

Vom reveni, in luna octombrie, cu o noua editie a cafenelei noastre juridice, in care vom trata soarta contractelor de leasing, in cadrul procedurii insolventei deschise impotriva utilizatorilor.

De asemenea, asteptam si din partea dvs teme de pus in discutie in viitoarele noastre editii ale acestui eveniment, sau probleme cu care dvs v-ati confruntat, in procedurile de recuperare a creantelor.