Ieri, 20.10.2020 a avut loc cea de-a V-a ediție a Cafenelei Juridice care s-a bucurat de o reală audiență, atât pe platforma Zoom, cât și pe canalul nostru de Youtube, unde cei care nu au reușit să se sincronizeze în timp real cu prelegerea noastră, o pot vizualiza oricând accesând link-ul menționat mai sus.

Subiectul dezbătut în cadrul acestui eveniment a făcut parte din seria – procedurii de insolvență -, un saga a cărui abordare a luat naștere la solicitarea ascultătorilor noștri, dornici de a afla cât mai multe informații dintr-o ramură a dreptului ofertantă în subiecte, însă prea rar abordată de alți practicieni ai domeniului juridic.

Am pus în discuție comportamentul contractului de leasing în procedura insolvenței și l-am trecut prin trei mari etape, atât din punct de vedere teoretic, cât și susținut cu argumente și exemple practice întâlnite în activitatea pe care o desfășurăm, respectiv am discutat despre:

  1. Contractele aflate în derulare anterior deschiderii procedurii insolvenței;
  2. Contractele de leasing denunțate după deschiderea procedurii insolvenței.
  3. Contractele reziliate anterior deschiderii procedurii insolvenței, în care finanțatorii nu au recuperat bunurile de leasing, acestea aflându-se în continuare în posesia utilizatorilor.

Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui debate, bazat pe ecranizarea unor situații faptice și interactivitate atât între speakeri, cât și între aceștia și ascultătorii care au animat prelegerea cu întrebări.

     Rămâneți aproape pentru că Saga continuă!

 

 

Înscriere newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile Avestis.

Vă rugăm să așteptați...

Mulțumim pentru înscrierea la newsletter!