În data de 29 martie 2024, doamna Cristina Cornaci a fost invitata domnului Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar, la emisiunea ZF Live.

În cadrul emisiunii s-au discutat aspecte generale despre piața recuperărilor de bunuri și debite, obiect al contractelor de leasing, dar și problemele specifice întâmpinate în cadrul procesului de recuperare.
Cu o dinamică permanentă în ceea ce privește reglementările legale, cu provocări venite din partea comportamentului debitorilor, dar și provocările legislative ce țin de aplicarea neunitară a legislației în domeniu, piața leasingului și cea a recuperărilor pe acest segment de activitate impune o disciplină desăvârșită din partea tuturor părților pentru încetarea sau continuarea în condiții cât mai bune a acestor tipuri de contracte.

Un comportament deschis la dialog din partea utilizatorilor este cea mai bună soluție în cazul situațiilor de incapacitate de plată. Deschiderea finanțatorilor la acest tip de dialog este bine-cunoscută și duce de cele mai multe ori la identificarea unor soluții personalizate pentru continuarea contractelor sau încetarea acestora fără prejudicii majore pentru părți.

Am aflat de la doamna Cristina Cornaci că piața recuperărilor de bunuri și creanțe este una constantă, într-o continuă creștere și că profilul debitorului este din ce în ce mai particularizat, fiind necesare strategii aparte pentru soluționarea diferendelor. Este important de știut cât de valoroase sunt societățile de recuperare, care funcționează ca un mediator în relația finanțatorilor și a utilizatorilor, astfel încât rezultatele să se soldeze atât cu economie de costuri, cît și cu economie de timp.

Întregul interviu cuprinde extrem de multe și de utile informații legate de această nișă de activitate, care în exterior stârnește nu doar curiozități, ci și povești – câteodată fantasmagorice – asupra cărora este bine-venită intervenția clarificărilor.

 

 

Înscriere newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile Avestis.

Vă rugăm să așteptați...

Mulțumim pentru înscrierea la newsletter!