Ieri, 15 martie, ne-am bucurat împreună de ediția cu numărul XV a Cafenelei juridice, ediție dedicată executării silite directe mobiliare și anume termenul de executare.

În cadrul dezbaterilor ne-am axat pe chestiuni practice, începand de la pregătirea termenului de executare, menționând inclusiv situațiile în care este necesară autorizarea pătrunderii, și am continuat cu aspectele specifice realizării termenului executare. Am dezbatut asupra activităților specifice realizate de executorul judecătoresc, asupra participării creditorului la termenul de executare, precum și asupra modalităților în care se realizează concursul organelor de poliție, jandarmerie sau al celorlalți agenți ai forței publice.

Am avut în vedere specificul executării silite directe mobiliare, pentru a observa aplicarea în practică a prevederilor procedurale, în această materie, încercând să propunem soluții pentru impedimentele pe care le-am surmontat în dosarele instrumentate.

Gazda evenimentului nostru a fost doamna Cristina Cornaci – fondator și director general al Avestis – care a moderat conferința și a participat la dezbateri, împreună cu invitații săi, doamna executor judecătoresc Ancuța Dumitraș și colegul nostru consilier juridic Lucian Molner. Dezbaterile au fost extrem de interesante și interactive, fiind apreciate de un auditoriu extrem de numeros.

Conferința s-a desfășurat on-line, iar pentru doritorii care nu au reușit să urmărească evenimentul pe platforma Zoom, am difuzat întreaga prelegere live, pe pagina oficială de Facebook a Avestis și pe canalul nostru de Youtube.

Vă așteptăm cu mare drag și la următoarele ediții ale Cafenelei juridice pe care dorim să le pregătim, totodată invitându-vă să ne oferiți sugestii ori subiecte ce prezintă interes pentru dumneavoastră și pe care le găsiți utile spre a fi dezbătute.