Ieri a avut loc cea de-a XI-a ediție din seria evenimentelor marca Avestis, Cafeneaua juridică, dedicată unei teme strâns legate de procedura execuţională, anume sistarea coproprietăţii unor bunuri din patrimoniul debitorilor urmăriţi, pentru clarificarea unor impedimente la executare şi continuarea procedurii, în vederea recuperării creanţelor, de către creditori.

Gazda evenimentului nostru a fost doamna Cristina Cornaci, fondatorul şi directorul general al societăţii Avestis Internaţional SRL, care l-a provocat la o dezbatere teoretică şi practică asupra temei propuse, pe invitatul său, domnul Cătălin Lungănaşu, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara şi asistent universitar în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest.

S-au pus în discuţie aspecte precum admisibilitatea cererii de împărţire a bunurilor comune ale debitorilor urmăriţi, pe calea contestaţiei la executare, calitatea procesuală activă, procedura aplicabilă (cu precădere a acţiunii de drept comun), posibilitatea terţilor interesaţi de a interveni în procedură, precum şi solicitarea sistării coproprietății cale principală ori pe cale incidentală.

O preocupare aparte a fost acordată implicaţiilor sistării coproprietăţii asupra continuării procedurii execuţionale şi diversele posibilităţi pe care creditorul le are pentru a valorifica o soluţie favorabilă asupra partajului forţat, pentru recuperarea creanţei proprii.

Evenimentul a fost organizat online şi difuzat gratuit pe platformele Zoom, Facebook și Youtube, organizatorii apreciind în mod deosebit interesul de care s-a bucurat conferinţa, pentru auditori.

Pentru următoarele evenimente, vă aşteptăm cu teme interesante şi alese cu grijă, pe diverse secțiuni juridice, având posibilitatea, la rândul dumneavoastră să ne transmiteţi atât propuneri de subiecte supuse dezbaterii, cât şi probleme cu care vă confruntaţi în activitatea profesională.

Pentru a viziona întreaga dezbatere din cadrul ediției XI a Cafenelei juridice, vă invităm să accesați canalul nostru de Youtube.

 

 

Înscriere newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile Avestis.

Vă rugăm să așteptați...

Mulțumim pentru înscrierea la newsletter!