Ediția de Marți, 21 Septembrie, a Cafenelei juridice s-a bucurat din nou de un real succes în rândul auditorilor noștri și o adăugăm în lista edițiilor reușite și captivante din punct de vedere al informațiilor transmise în cadrul discuțiilor.

Tema abordată “Comportamentul creanțelor generate de contractele de credit garantate, în procedura insolvenței” a fost extrem de interesantă, iar speakerii au prezentat in extenso aceast subiect, pornind de la cadrul legal al contractelor de credit, modul de înscriere a creanțelor generate de aceste contracte, punându-se accent pe situația specială a contractelor aflate în derulare la momentul deschiderii procedurii.

De asemenea, au fost punctate aspectele legate de valoarea garanției și modul de evidențiere a acesteia în tabel, cu detalierea situației specifice a creditorului privilegiat. Nu în ultimul rând, s-a prezentat procedura de valorificare a bunurilor afectate garanției și modul de distribuire a creanțelor, cu precizarea ordinii de preferință. Aspectele teoretice au fost antamate cu situații particulare, din practică, iar speakerii au adus în lumină modul în care acestea și-au găsit soluționarea, în diverse proceduri.

Gazda evenimentului nostru, doamna Cristina Cornaci, fondator și director general al Avestis Internațional SRL, a prezidat conferința, avându-l ca invitat pe domnul Daniel Godorogea, avocat pledant în cadrul Baroului Cluj și practician în insolvență – membru al UNPIR Filiala Cluj. La conferință au mai participat colegii noștri avocat Mădălina Ionescu și consilier juridic Lucian Molner, care au animat dezbaterea cu experiențele întâlnite în practică, rezultând în acest sens un eveniment interactiv și antrenant.

Ediția a XII-a a Cafenelei juridice a avut loc online, pe platforma Zoom, fiind difuzată și pe facebook și canalul de youtube, bucurându-se de un auditoriu numeros.

Vă așteptăm cu plăcere la urmatoarele ediții ale Cafenelei noastre juridice – marca Avestis, invitându-vă totodată să ne transmiteți situații sau tematici ce prezintă interes pentru dumneavoastră și pe care le propuneți spre dezbatere.

 

Înscriere newsletter

Abonați-vă la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile Avestis.

Vă rugăm să așteptați...

Mulțumim pentru înscrierea la newsletter!