În data de 10 Octombrie 2017, Avestis a participat la conferința “Soluții pentru recuperarea bunurilor și a creanțelor”, eveniment ce a avut loc la CCIR Business Center.
În cadrul conferinței, directorul general al societății, Cristina Cornaci, a prezentat participanților rolul societăților de recuperări în activitatea curentă a marilor companii ce activează în domeniul financiar, cât și micilor antreprenori.
Tema s-a axat pe prezentarea celor mai eficiente soluții de plată și de reposesie, avantajele procedurii stabilite în cadrul societății și datele statistice privind activitatea de recuperare.
La conferință au participat reprezentanți ai instituțiilor financiare bancare și nebancare, reprezentanți ai instituțiilor statului cu atribuții de reglementare în domeniul recuperărilor, reprezentanții unor organizații de soluționare alternativă a litigiilor, avocați, executori judecătorești și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai societăților de recuperare.
Pe viitor, este nevoie de o legislație care să fie adaptată necesităților reale ale finanțatorilor de implementare a unor proceduri legale care să permită realizarea reposesiei bunurilor și a recuperării creanțelor într-un termen cât mai scurt.
Instabilitatea cadrului legislativ, aplicarea neunitară a legii, lipsa unei corelații și legături între instituțiile statului, sunt obstacole ce crează mari întârzieri în activitatea de recuperare.