A șaptea ediție a Cafenelei juridice – marca Avestis – și prima din acest an a avut loc astăzi, fiind dedicata unui capitol special al procedurii insolvenței și anume atragerea răspunderii patrimoniale a persoanelor culpabile de ajungerea în insolvență.

Conferința a fost moderata de doamna Cristina Cornaci, fondatorul și directorul general al Avestis International SRL, cu participarea practicienilor în insolvență ce au răspuns invitației sale: doamna Anca Roibu, practician în insolventa și avocat în cadrul Baroului Timiș, și domnul Daniel Godorogea, practician în insolvență și avocat în cadrul Baroului Cluj.

Dezbaterea a parcurs toate aspectele privitoare la atragerea răspunderii patrimoniale, de la premisele sale stabilite în raportul privind cauzele și împrejurările care au condus la apariția stării de insolvență, la procedura aplicabilă cu precizarea persoanelor care prezintă calitate procesuala activă, respectiv pasivă, cu analizarea condițiilor generale și a celor speciale ale acestei cereri, precum și a naturii juridice a acestei acțiuni. De asemenea, au fost prezentate și aspectele specifice executării silite a sentințelor de atragere a răspunderii patrimoniale.

Dezbaterea a fost foarte interesantă, deoarece practicienii în insolvență au prezentat detalii din cazurile pe care le-au administrat, de-a lungul timpului, și, împreuna cu doamna Cristina Cornaci au făcut o frumoasa trecere în revistă a jurisprudenței.

Conferința s-a bucurat de un bogat auditoriu, fiind difuzată pe platformele zoom, facebook și youtube.

Vă reamintim că participarea la aceste evenimente este gratuită și vă așteptăm din nou, în număr cât mai mare la următoarea cafenea pe teme juridice, ce va avea loc pe data de 16.02.2021.